fredag 6 maj 2011

Hos barnmorskan

Blodtrycket stabilt.
Hjärtljudet lite högre pga aktivitet i magen.
Huvudet ner och fötterna uppe till vänster.
Magmåttet fortfarande smack mitt på kurvan.

Min enda oro inför förlossningen är att folk ska
tjata på mig + att jag ska bli klippt, men det
kommer jag nog inte tänka på när det är dags.

Jodå, det ser bra ut!! :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

låter ju toppen! och det där med klipp behöver du nog inte oroa dig för, det görs ju bara om det verkligen behövs, och i det läget brukar man ofta hinna få dit bedövning. hinner man inte det så känns det ofta inte så mycket ändå, man har annat att tänka på :)

Librarybeth sa...

Tänk inte på klipp, bort bort! Vill du ha ett hett tips fr fyrbarnsmorsan (hihi, hurtigt va?) Inte ligga ned... stå upp, på knä t ex, stol framför, el saccosäck. Splendid. Inte föda i uppförsbacke i säng. Så nu stänger jag tipsruta, kram!

Omentjej sa...

killmamman: Låter bra, jag vet inte varför jag hakat upp mig så på just klipp, tror jag blev stressad när jag läste att det var ren rutin (men jag har förstått att det var förr i tiden). Kommer nog inte tänka på det när det väl är dags. :)

Beth: I know, ryggläge är absolut sämsta ställningen och ändå är det fortfarande så man tänker sig en normal förlossning. Galet. Jag ska försöka huka el. stå på knä, så får tyngdkraften hjälpa till. :)

Fifi sa...

Vad skönt att plutten mår bra där inne!
På tal om ställningar; jag stod en del på knä, lutad över en uppfälld säng, det var väldigt bra!

Omentjej sa...

Fifi: Knä låter som en himla bra ställning, då avlastar man sig själv lite också till skillnad mot att stå på huk som verkar väldigt jobbigt.

Tack för att ni delar med er av era erfarenheter!!