torsdag 23 juni 2011

Raberberpaj


(Bild och recept från Ica.se)

Jag utgick från ett recept i senaste Buffé när jag gjorde pajen.
Jag skriver mina ändringar i rött.

Ingredienser
500 g rabarber (två stora stjälkar)
70 g pecannötter (en näve)
100 g rumsvarmt smör (75 g)
2 dl vetemjöl (1,5 dl)
1 tsk bakpulver
1,8dl ljust muscovadoråsocker (en liten näve rörströsocker, en liten näve farinsocker)
1 krm salt (nope, men nötterna var saltade)
1 msk majsstärkelse (Maizena, vi hade brun redning hemma)
florsocker att pudra över (nope)
vispad grädde till servering (vaniljsås)

Jag hade dessutom massor med kanel och lite kardemumma på raberbern samt lite kanel i degen.

Gör så här

1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
3.Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter). Strö över 3/4 dl muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
4.Fördela degen över rabarbern i oregel bundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
5.Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde

2 kommentarer:

Camilla sa...

Men tack! :)
Det där såg jag ju i Buffé, men kollade bara på bilden eftersom det var en likadan hjärtform från Bruka, som jag fick av min man i födelsedagspresent.
Smaskens! Måste testas!
Kram!

Omentjej sa...

Camilla: Ska nog göra en till idag (måste bara köpa lite mer kanel och nötter först...)!! Kram!