lördag 21 mars 2015

Roadtrip!

Vilken härlig utflykt vi hade idag!
Gårdagens och nattens snöfall lämnade visserligen ett betydande snötäcke men dagen bjöd på strålande sol (och lite hagel!). Vi var 7 tjejer (+ lille Kalle) som åkte i två bilar.

Jag var för en gångs skull ganska pigg på morgonen och vi kom iväg enligt plan. Tre damer + KA i vår bil som styrde mot Kumla. Vi hade inte räknat med så lång stund där men vi blev nog kvar närmare en timme... :)

(Ber om ursäkt för dåliga bilder, min mobilkamera är högst opålitlig).
Vi kom ut med varsin stor kasse...
Färden fortsatte utan problem mot den ljuvliga Ateljé Norrgården där vi började med att fika. Jag fick sällskap av en katt & vi åt jättegoda smörgåsar med egna ostar från Ostbiten och tomatmarmelad med dadelsirap. Jag åt även morotskaka och drack äppeldricka från granngården. Så gott och mysigt och underbara dofter. Alla stolar var klädda med fårfällar och överallt fanns garnnystan i alla färger, som en karamellbutik!
 Ute på gården pickade underbara hönor av olika sorter. Karin, som har stället, berättade att gammelhönorna (som slutat värpa) är guld värda att ha kvar för att uppfostra ungtupparna. :) De är inte så olika oss med andra ord, fast skillnaden är att det inte riktigt funkar så hos oss längre tyvärr. Jag började omedelbart tänka på gamla brittiska damer som inte tar någon skit (tänk Maggie Smith). Så underbart!
 De har Shirehästar också. Så ståtliga och mäktiga. Man känner sig som en myra när man står bredvid.

 Vi avslutade med ett besök på gårdsmejeriet och köpte lite ost & marmelad. Mums.

 Mina inköp från Kavatbutiken: velourbyxor, blå skor & blanka "finskor" till Kalle. Vita sandaler och gula pippiträskosandaler till Fia. Allt för 700 pix.

Syrran köpte skor till sina tjejer och sig själv. Jag ångrar lite att jag snålade & inte köpte till mig själv för jag har behövt vettiga vinterskor i flera år, men det blir fler turer till denna butik.

Vid 15.30 styrde vi kosan hemåt efter vad som på ett positivt sätt kändes som en mycket längre dag. När vi kom hem fick Fia åka till storkusinerna som ville ha henne över natten och vi åt en knasigt god middag som Daniel lagat. Bra dag helt enkelt.

1 kommentar:

Camillas dagar sa...

Vilken mysig utflykt och snygga, billiga skor!