söndag 3 januari 2016

Gårdagens utflykt: Nötknäpparen

Igår tog jag, Fia & mamma tåget till Stockholm för att gå på kungliga operan och se Nötknäpparen. Det var första gången Fia skulle gå på balett. På stationen i Västerås träffade vi Fias balettfröken som också skulle gå på föreställningen (tre av hennes fd elever skulle uppträda).

Vi började med lunch på Lucky Garden som är något av ett favoritställe. Vi hann med en tur i Hötorgshallen och sen började vi gå mot operan. Tyvärr var det så fullt när jag bokade platser att jag inte hade några alternativ, därav ganska dåliga platser med begränsad sikt. Vi gjorde det bästa av det, jag stod t.ex. vid en pelare första akten. Efter en stund kom jag på att utrymmet framför pelaren, på raden nedanför, vore perfekt för Fia att stå på för bättre sikt.

Jag knackade mannen framför (nedanför) oss på axeln. Han talade inte svenska... jag förklarade på engelska och han sken upp: självklart! Inga problem! Jag lyfte ned Fia och han tog emot. Sen stod Fia mot räcket medan mannen och hans tjej turades om att hålla om Fia. 

Fia var helt fascinerad av första akten. I pausen började vi prata med det snälla paret och det visade sig att de var från Irland, Dublin närmare bestämt. De föreslog att vi skulle byta platser så det gjorde vi. Andra akten var Fia aningen mer rastlös: hon ville nämligen också dansa! :)
Hon dansade så gott hon kunde i mitt knä, haha.

Lite mat på tåget hem och sedan hade Fia massor att berätta för sin pappa när vi kom hem vid åttasnåret på kvällen. 

En jättehärlig dag, dock isande kall! Det snöade och blåste och var riktigt ruggigt.

Fia var lika imponerande som sist vi var i Stockholm. Inte ett gnäll, inte ett klagomål. Bara glad, nyfiken och entusiastisk. När baletten var slut var hon besviken att det inte var mer & nu är hon taggad för att gå på fler föreställningar. Jättekul! ;)

1 kommentar:

Camillas dagar sa...

Stora tjejen! :)
Jag har aldrig varit på varken balett eller opera, skärpning.
Nu har det äntligen kommit snö i Harsa/Hälsingland!
Kram