måndag 26 augusti 2013

Traktorlördag, Djurgårdssöndag & Avskedsmåndag

Vilken underbar helg vi haft, det kändes som vi hade semester igen. Den här måndagen har på sätt och vis också varit underbar men även väldigt sorglig.

I lördags cyklade vi ner på stan i det strålande sommarvädret och besökte en liten mat/smakmarknad med möjlighet för alla barn att prova/vinna en tramptraktor. Fia, som ju varit traktorfrälst länge, blev störtförälskad. Tyvärr vann vi inte.
På kvällen var D på "kvartersfest" (bara för pappor) så jag & Fia hade hela huset för oss själva.
Lite svårt att nå tramporna, men det gick bra att gå bredvid och leda traktorn också. :)
 
Igår var vi bjudna till Junibacken. Jag var så trött på morgonen att jag var säker på att vi skulle missa tåget, men vi hann och tur var väl det! Junibacken var mysigt, men jag är enormt glad att vi var där när det var stängt för allmänheten, hade nog inte stått ut då. Nu var det ganska glest med folk och ingen kö någonstans (vi såg kön till entrén när de öppnade igen kl. 13, jistanes alltså!).

Jag vet inte heller om jag hade tyckt det hade varit värt den ganska dyra entrén. Visst, det var jättemysiga miljöer och så, men det var ju ganska lite utbyte för pengarna. Tycker jag.
Det fanns både motorcykel och lep-lan (flygplan) utanför Mulle Meck.
Mysigast var sagotåget och Mumins hus. Tråkigast var pannkakorna, även om själva serveringen var jättecharmig.
Mumins vardagsrum.
Efter Junibacken hade jag huvudvärk, jag tycker det är jobbigt med tempot, stressen och trängseln i Stockholm. Med barnvagn blir det etter värre, ingen flyttar på sig fast man ber snällt - inte ens andra föräldrar! Jag blir väldigt provocerad av det. Tur att jag inte bor i storstan! ;)

Lite lugn och ro utomhus gjorde att värken gav sig och så promenerade vi till Skansen.
Jag hade inte varit där sedan jag var sju år och det enda minnet av det besöket är att vi såg elefanterna bajsa och det första gången jag verkligen tappade hakan. Haha, jag var helt chockad & fascinerad och min jämngamla kusin och jag hade vansinnigt roligt åt detta.

I alla fall. Skansen. Äntligen. Vad stort det är! Och charmigt! Önskar att vi hade haft hela dagen på oss! Och bekvämare skor! Utanför lill-skansen fanns en passande skylt, Emil är Fias idol och hon pratar ofta om när han sätter soppskålen på huvudet.
Vår alldeles egna lilla Emil.
Det fanns ju ponnyridning också! Det var Fias fjärde ridtur i sommar, hon börjar bli rutinerad.
Dessutom fick vi se/höra Bosse Larsson & Arja Saijonmaa på stora scenen när vi gick förbi. ;)
Fia och Walle.
Vi tog Djurgårdsfärjan tillbaka. Kära nån vilken vacker huvudstad vi har, det har jag alltid tyckt.
Vi började räkna alla sätt som Fia förflyttat sig på idag. Buss, tåg, barnvagn, tunnelbana, hiss, rulltrappa, häst och båt. Och till fots såklart. :)

Vackra vackra Stockholm!
Så blev det måndag och dags för begravning. Farmors lillasyster, vår älskade Margit, som gick bort vid 93 års ålder. Det var en ljus och jättefin begravning, men så oerhört sorglig.
Efteråt samlades vi hemma hos min syssling som bor i Margits hus (som byggdes av pappas morfar). Det var då måndagen blev underbar, för det är så härligt när vi träffas även om anledningen var trist den här gången.

3 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Vi var också i Stockholm i helgen. Vilket underbart väder!!! :)
Åh, trist med begravningen. Sånt är alltid tungt.
Kram till dig och hoppas att resten av veckan blir bra.

Käthes Mode & Shopping sa...

Ser trevligt ut! :) Traktorerna här hemma är också poppis, men det är ett evigt puttande. Mina tvillingar är två år.

Omentjej sa...

Camilla: Ja det var enormt härligt i Stockholm, en av de bästa dagarna på hela sommaren!
Kram!

Käthe: Haha, ja det är samma med Fias trehjuling. Vi var taskiga och tog undan den till slut för hon blev så vansinnigt frustrerad.