måndag 5 augusti 2013

Noom, dag 2

Det var inte jobbigt alls att klara gränsen igår och dt har fortsatt på samma sätt idag. Jag vet ju att man tänker sig för på ett helt annat sätt när man räknar varenda kalori, det blir lite som ett spel.

Nu ska jag inte för evigt räkna varenda kalori och bomba bloggen med detta, men jag bli så entusiastisk i början.

Hittills idag är jag uppe i 438 kalorier fördelat på frukost, lunch och mellanmål. Om jag går på yoga får jag äta runt 1400 kalorier idag. Gött.

Dagens träning: en timmes yoga (ikväll).

Update: stannar på 1108 av 1420 kalorier idag. Förbränning: 433.

5 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Oj, så lite! Jag tycker att bara min frukost brukar bli 300 kalorier... gröt och en macka. Jag är också fast i det där träsket och knappar in allt matintag och all träning på Allevo´s app. Började i onsdags och har som mål 3kg på 3 veckor. Får äta strax under 1500 kcal om dagen (men ökar ju vid träning, perfekt).
Jag vägde mig i morse och hade minskat 1,3 av mina 3 önskade kilon. Säkert kommer det bakslag, men just nu känns det bara roligt.
Lycka till med ditt!
Kram!

Omentjej sa...

Camilla: åh vad kul när det händer något på vågen! Jag har ett högt satt mål (har lagt på mig mycket efter bröllopet, under mer än ett år alltså... Väldigt onödigt) men jag vet inte om jag har något datum för mitt mål (måste leta lite i appen).

Dagens frukost vr enbart havregrynsgröt med kanel + kaffe så det blev inte så mycket och luncherna har jag lyckats hålla på en låg nivå.

För mig har det inte hänt något på vågen men jag känner mig inte alls lika uppsvälld. Kram!

Jessica Norfelt sa...

Hej! Förstår precis hur du känner. Man blir peppad när man märker att det funkar. :) Jag kör samma lika sedan i januari (använder dock en annan app, Shapeup). Gick ner 10 kg på ett halvår med en paus i april pga semester. På måndag börjar jag räkna igen. :)
Ett hett tips är att du inte ligger för mycket under ditt dagliga kalorimål på 1300 (som är rätt lågt i sig). Då riskerar kroppen att gå in i "svältfas" och du slutar gå ner i vikt. Jag har oxå läst mig till att om man hamnar under 1200 kcal (netto) så är det inte heller hälsosamt och något som man inte ska fortsätta med i längden.
Lycka till och kram!

Jessica Norfelt sa...

Nytt försök inkl förtydligande... :)

Hej! Förstår precis hur du känner. Man blir peppad när man märker att det funkar. :) Jag kör samma lika sedan i januari (använder dock en annan app, Shapeup). Gick ner 10 kg på ett halvår med en paus i april pga semester. Nu har jag pausat under juli oxå men på måndag börjar jag räkna igen för att försöka med de sista kilona under kommande halvår.

Ett hett tips är att du inte ligger under ditt dagliga kalorimål på 1300 (som ju redan är rätt lågt i sig). Då riskerar kroppen att gå in i "svältfas" och du slutar gå ner i vikt. Komplettera då med en nyttig macka eller så på kvällen. Inom Viktväktarna vet jag oxå att det är stenhårt att inte äta för lite.

Jag har oxå läst mig till att om man hamnar under 1200 kcal (netto) så är det inte alls hälsosamt och något som man verkligen ska undvika i längden.

Lycka till och kram!

Omentjej sa...

Jessica: åh tack för pepp! Jag vet att jag inte bör ligga under rek. intag, men jag blev lite sugen att "chockstarta". Idag äter jag dock hela min ranson, känner av de låga ransonerna (ändå har jag inte varit hungrig, men jag har ju dessutom tränat båda dagarna och nu känner jag mig ganska trött).

Så absolut, jag tänker hålla mig till min plan framöver! :) Jag hittar inte på några tokigheter.

Jättekul att det funkat så bra för dig, det gör mig ännu mer taggad! Jag var i värsta flowet i höstas men sen kom vintern och dagisstart och alla dessa eviga sjukdomar och förstörde både träning, kost och motivation. Jag blev deppig helt enkelt. Men nu så!

Stor kram!