måndag 12 augusti 2013

Jobbe å jobbe

Åter till jobbet idag. Kändes helt ok faktiskt, lite trögstartat var det men ingen större fara.
Vi började som vi avslutade innan semestern - med sushilunch. Ca 460 kalorier räknade jag ut.

Min väldigt låga kaloriranson är beräknad på att jag i princip inte rör mig alls men det är ju inte riktigt sanningen en vanlig dag. Jag kanske ska ändra lite i inställningarna. Hittills idag får jag äta 1460 (efter ca 1 mil cykling) och med kvällens yogapass ökar det ju ännu mer.

När jag idag kollade på en svensk sida, med samma inställningar som på Noom, fick jag veta att jag bör äta drygt 1500 kalorier per dag och det låter ju vettigt.

Vad jag nöter på om detta nu då, men det är fortfarande nytt och kul och jag har en tendens att fastna lite i det som intresserar mig för tillfället.


5 kommentarer:

Frida sa...

Jag som också just börjat räkna kalorier tycker det är jötteskoj att du skriver. Jag ska äta 1200 kcal per dag, men tränar ju ofta och får då plussa på. Idag sprang jag upp 666 kcal! Tycker det dock är svårt att uppskatta exakt hur mkt jag äter och exakt vad. Ska nog börja väga maten ett tag när jag kommer hem.

Omentjej sa...

Jag tycker också det är svårt och jag växlar mellan att väga & mäta (ofta med ögonmått). Eftersom allt vi äter inte finns på Noom kollar jag ofta "raknakalorier.se" & sen tar jag ngt likvärdigt på noom & anpassar kalorierna. Lite meckigt men det funkar.

Jag cyklade & yogade så mycket idag att jag fick äta 1730 kal, men jag stannade på 1454 kal.

Jag känner mig fortfarande så grymt peppad, mår toppen och känner mig mkt lättare i kroppen (även om jag fort. inte ser just ngn skillnad på vågen, men det kommer väl).

Camillas dagar sa...

Hej hopp från kaloriträsket! Har hållt på i 2 veckor nu och gått ner från 71 kg till 68,3 kg i morse! Målet är 68 kg och jag är snart där. Jag tycker att det är jättekul och kommer nog inte att sluta vid 68... men vill inte gå ner mer sedan och får väl öka intaget i stället. Nu äter jag 1600 om dagen ungefär. Det är kul att vi är flera som "sporrar varandra".
Kram!

Camillas dagar sa...

Ps! Jag väger allt!

Omentjej sa...

Camilla: grattis! Jag har minskat 1,4 kg men just nu är jag svullen pga kvinnobesvär så det ska bli intressant att se om det blir någon extra skillnad om några dagar.

Det är faktiskt jättekul att logga allt man gör, det blir ju rätt mkt vardagsmotion trots allt.
Jag äter ganska många små mål nu till skillnad mot förut då jag ätit större portioner mer sällan (trots att man inte ska).

Himla kul att vi är fler som kan peppa! Kram!