söndag 17 april 2016

En vecka senare: blåsippspromenaden :)

Vi hade ett helt underbart väder förra söndagen så vi bestämde oss för att göra en utflykt. Vi har ett ställe i stan där det brukar svämma över av blåsippor & dit ville jag, det ligger alldeles vid Mälaren och man går en fin liten slinga i skogen. 

Nu hade inte blomningen kommit så långt som jag trodde men nog började det lysa blått efter en stund. Vitsippor & vårlök var det lite mer sparsamt med. Men vi lyckades se både citron- och nässelfjärilar samt årets första humla och sädesärla!
Fia med Mälaren och Västerås city som bakgrund :)Vi såg ganska många spår av bäver. Häftigt hur de de gnager.


Efter blåsippsturen åkte vi och handlade lite picknicklunch, sedan åkte vi till Vallby friluftsmuseum. Årets första utomhuslunch! Sedan djurpromenad och bäst var de urgulliga kultingarna av rasen Linderödssvin. Sju stycken allt som allt och min favorit var den lilla röda på bilden som gick sin egen väg. Påminde lite om Fia på något vis. :) 

Det ser ju bara för härligt ut! :) 
Barbamamma omgiven av mor och barn. 

Den fina gamla telefonkiosken som Fia kallade för raketen. :D

Jättehärlig dag som jag fick betala för efteråt i form av ont och trötthet, men det var det värt! 

Idag vaknade vi till ösregn, sedan har det varit ganska fint fram till nu då det vräker ner igen. Barnens farmor och farfar har varit här med Kalle som tillbringat helgen hos dem. :)

Inga kommentarer: