måndag 11 mars 2013

Dagens mat - Skrei

Idag testade vi ett recept från Norsk Fisk men vi bytte ut löjrom mot sikrom och vi öste aldrig över skirat smör (dumt nog, men det gick bra att ta lite extra gräddfil i stället). Mycket mycket gott!

4 skivor Norsk Skrei, skivor
1 msk dijonsenap eller annan stark senap
60 g smör
8 st mandelpotatis
2 msk rapsolja
1 st rödlök
2 st salladslök
1 dl gräddfil
80 g Norsk Löjrom
1 knippe dill
salt och vitpeppar
           
  • Skär Skreifisken i 2 cm tjocka skivor.
  • Borsta potatisen grovt och skär dem i grova skivor eller klyftor. Ringla rapsolja över potatisen och rosta i ugnen på 175°C i cirka 20 min. Salta.
  • Skär rödlök i tunna ringar och skiva salladslök fint.
  • Vänd ner löken i potatisen och blanda försiktigt ner gräddfil.
  • Lägg Skreiskivorna på en smord plåt. Salta och peppra lite grann. Pensla på senap och klicka över lite smör.
  • Baka i ugnen på 175°C i cirka 7-9 min.
  • Lägg upp potatisen och garnera med löjrom och små dillvippor. Lägg upp Skreiskivorna. Hacka dill och strö över. Ös fisken med det smälta smöret som ligger på plåten.

4 kommentarer:

Camilla sa...

Gud så gott! Vad är skrej? Sej?!

Omentjej sa...

Norsk torsk! En annan sort än den vanliga som inte är lika tillgänglig.

Rätten rekommenderas varmt, väldigt lätt- och snabblagat! Kram!

Linda sa...

Gaaaahhhhhhh!!! Ser GALET gott ut!!!!!
Kram

Omentjej sa...

Linda: Var galet gott!! Smakar sommar sa Daniel. :)