torsdag 7 mars 2013

Spinning!

Så var jag då på spinning. Gick fel, kom rätt, blev väl mottagen! Det var tre karlar och den kvinnliga instruktören. Liten grupp alltså och en väldigt hjärtlig och trevlig stämning! Mycket skämt och skoj.

Jag fick hjälp & tips och körde på så mycket som jag orkade. Hängde inte riktigt med i tempot, fick sätta mig ibland när de andra stod (det var svårt att hitta rätt rytm i det stående, krävdes rätt musik för det).

Kände stundtals att det här gör jag nog inte igen, men det kommer jag visst göra! Väldigt skön känsla efteråt, nästan samma lyckorus som efter yoga!

Men... jag fick väldigt ont på ett visst ställe. Gled liksom framåt på sadeln hela tiden. Vad gör man åt det? Måste man köpa vadderade byxor eller har ni något fiffigt tips? Ajaj.

Är behagligt trött i kroppen nu.

4 kommentarer:

Frida sa...

Vadderade byxor är himla skönt, funkar också med sadelmuff med mjuk fyllning. Men ändå, lite ont får man, tyvärr :(

Emma sa...

Har också funderat över det där med det onda... Jäkla sadel! Man kan ju liksom inte stå upp och cykla i 60 minuter heller.
Jag har inte gillat spinning tidigare, men så testade jag i december när jag började träna igen efter FÖÖÖR långt uppehåll. Och vips fastnade jag. Jag brukar köra pulsspinning, väldigt utmanande och kul för en tävlingsmänniska som jag.

Lycka till med träningen!!

Camilla sa...

Jag har också lite ont i dag, efter 60-min passet i förrgår (det första på länge) och är tveksam om jag klarar att gå på lunchen 45 min i dag. Aj liksom...
Maken köpte såna där vadderade byxor inför Halvvättern och det är många som har såna även på spinning. Jag tycker dock att de ser grymt obekväma och klumpiga ut. Sadelskydd kanske? Men det onda ger sig om man går några gånger. Det är ju dessutom samma muskler som vid vanlig cykling, så man är redan inkörd då det är dags att rulla ut cykeln i vår. :)
Kram och ha en fin fredag!

Omentjej sa...

Frida: Sadelmuff låter bra! Tacl för tips!

Emma: Åh pulsspinning låter skoj! Vi har tyvärr inte olika sorters pass där jag tränar utan bara något olika längd, men det pass jag var på var väldigt bra. Har också haft FÖR långt uppehåll pga sjukdomar och annat.

Camilla: Det var himla skönt att slippa träningsvärk, men det andra onda var ju mindre skoj. Sadelskydd är en toppenidé, ska nog skaffa ett sånt. Hade tänkt börja cykla till jobbet idag men så blev det ju så illa kallt igen. Kram!