fredag 15 augusti 2014

Ordinerad vila

Igår kväll fick jag riktigt onda förvärkar som höll på i en timme. Efteråt kunde jag knappt gå. Imorse kände jag mig fortfarande lite matt av detta men trampade hur som helst iväg till jobbet. Efter någon timme där började det hugga i underlivet = svårt att gå.

Ett tag senare reste jag mig och fick ett sådant hugg så det kändes som jag skulle gå itu. Fick stå och luta mig mot skrivbordet ett par minuter, jag vågade inte rör mig. Sen började jag sakta masa mig mot toaletten. Syrran sa att det såg ut som jag var 150 år. :) kändes så också...
På vägen passerade jag vår kollega som är utbildad sjuksköterska. Hon såg bekymrad ut. 

När jag kom ut från toa väntade syrran & kollegan på mig, hon frågade lite om hur jag mår & hur det känns och sedan rekommenderade hon starkt att jag skulle åka hem och vila. Inte lyfta något mer (inte ens Fia!) och inte stressa. Ringa doktorn eller bm om jag får fler förvärkar som gör lika ont. Annars kan förlossningen sätta igång sa hon, och hon talade delvis av personlig erfarenhet. 

Jag fick faktiskt lite skrämselhicka för även om jag har krämpor vill jag verkligen inte att bebisen ska  komma än. Så nu vilar jag och skönt är det, slumrade till ett tag. Blir en väldigt lugn fredagskväll och helg tror jag minsann. Kanske får ställa on helgens planerade aktiviteter.

4 kommentarer:

Fifi sa...

Ta det lugnt nu!
kram och trevlig helg!

Käthes Mode sa...

Ta det nu riktigt lugnt!!

Librarybeth sa...

Oj, hör du! Bäst att du coolar ner lite och vilar. Det blir busy busy med två små!!!!

Omentjej sa...

Alla: Tack! Har inte precis legat ned i helgen men har ändå tagit det lugnt.