torsdag 26 juni 2014

Midsommar och dagarna innan & därefter

 Det har varit intensiva dagar ett tag nu, höll igång hela kvällen innan sista arbetsdagen med packning, inköp, fixa present till fröknarna på dagis osv. Torsdagen lämnade och hämtade vi Fia tillsammans, gav presenter och packade ihop allt i lådan. Grät lite för att en epok var över. Men nu har Fia sommarlov! Hem och packade in i bilen, stannade och åt hos Daniels föräldrar och sen vidare till stugan. 
Denna pion tror jag har självsått sig, minns inte att vi haft den tidigare? 

Rosorna har gått i blom.

Den raketfartsväxande hasseln är borta, eller snarare stympad & flyttad.

Blommor och kort till alla fyra fröknarna på dagis.

Pionerna började slå ut precis innan vi åkte så jag tog med mig ett par till stugan. Hade ju dessa i min brudbukett.

Monsterrosen börjar bli riktigt tät och fin efter mycket slit.

Jordgubbarna! Del av.

Magen växer! Vecka 27 nu.

Syns mer från den här vinkeln.

Midsommar! Kallt, men inte lika kallt som på min 25-årsdag.

Fick bland annat denna jättefina från Oilily i fölsepresent!

På söndagen var vi till Svedbovallen. Fia blev tokig i getterna och klev helt obekymrad runt bland dessa som jagade runt efter en hund. Eller var det hunden som jagade dem? Runt runt sprang alla i alla fall. Och Fraidi kom dit med sina mini-fridor! 

På vägen tillbaka mötte vi korna. 

Söndag em. checkade jag & maken in på Orbaden för att fira bröllopsdag. Rummen var renoverade sen sist, snajdigt! Vi åt macka, spaade (tyvärr avråddes gravida från mineralbadet som är det skönaste av allt och jag blev lite nojig och klev ur efter fem minuter). Mysigt med utebubbelpool när det var ruskigt väder. 

När jag kom till middagsbordet stod en present där, en berlock till armbandet jag fått dagen innan. Men jag sa till D att hade vi inte redan varit gifta hade jag trott att han friade. :) Vi fick halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, röding med potatispuré och dessertbuffé med bl.a. en grym passionsfruktspannacotta. Mycket lyckat. Det var bara vi och två par till samt en barnfamilj i hela restaurangen och spaavdelningen delade vi med endast ett annat par. Skönt.

Vi kom hem efter 21 på måndag kväll och på tisdagen var det konferens med min lilla grupp. Direkt efter konferensen gick vi till en nyare bar och tog något att dricka. Jag fick en grym alkoholfri drink med bl.a. rabarber och mynta. 
Gottigott.
God liten förrätt med bröd & getostsallad, sedan en torskburgare och därefter lyckades jag med viss möda klämma i mig en key lime pie med mjuk maräng.
Mera gottigott.
 Jag kom hem 21-21.30 och då sov förstås Fia. Igår var det fortsatt konferens med lilla gruppen som gick över i möte med stora gruppen och sedan direkt i sommaravslutning/avtackning av kollega. Jag var så slut att jag fick avstå middagen och strax före 19 trampade jag hem. Fia var vaken, kom springande och medan vi kramades sa hon "Mamma, jag har längtat efter dig". Åh! Sedan blev jag sittande som ett vrak resten av kvällen. Ont, stel, trött, puh... 

Ställde fram klockan en halvtimme imorse, lämnade jobbet fyra idag (jag har ju heltid nu när D är pappaledig). Fortfarande trött. Maken skulle på AW och Fia somnade i soffan 18.15 innan vi hann borsta, byta till pyjamas osv. Hoppsan. Imorgon fm. åker hon och maken till mina svärföräldrar och blir borta till måndag. Kommer sakna dem massor men det ska samtidigt bli skönt med en egen helg. Jag behöver nog egentligen mest bara vila men jag har en lista på saker att göra. Vi får se vad det blir. En dag kvar till helg, hurra!!
Sötsover!
 Idag kom förresten man och barn ner till lunch, vi skulle byta storlek armbandet jag fick i födelsedagspresent av maken. Ett pandoraarmband som man kan fylla med berlocker. Den lilla hjärtberlocken fick jag på bröllopsdagen. 
Fiiint! :)
Nu ska jag kolla på något trevligt, till exempel Foyle's War. Sen ska jag sova.
Godnatt!

2 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Åh, så mysigt! Vilken fin mage du har. :) Underbar present på bröllopsdagen också, min man är så ofixig med sånt, vi firar 10 år nu i juli men vet att han inte kommer på idé´n ens om att köpa något. Vill inte gärna säga till honom heller. Ha ha... ;)
Ja, han är bra på många andra sätt.
Kram till dig!

Omentjej sa...

Camilla: Tack!! :) Ja min man är ganska romantisk, mycket trevligt. Men som du säger, din man är bättre på andra saker. :) Det var en riktig toppenhelg vi hade, särskilt vårt firande i Orbaden för det är inte så ofta vi bara rår om varandra på det sättet. Kram!!