måndag 9 juni 2014

Trädgårdsprojekt och ett avsked

Gårdagens utflykt inleddes med mjukglass nere vid Mälaren. Fia tittade fascinerat på alla båtar och ville klättra upp och åka båt. Vi ska definitivt åka mälarbåt i sommar, det är något jag aldrig gör.

Sen blev det stora köpcentret. Diverse ärenden som avslutades med blomsterlandet och sushi.
En snabb tur över till mamma och pappa, min älskade mamma fyllde år men vi får fira henne senare.
De hade precis kommit hem från stugan och klockan hade hunnit springa iväg.

När Fia somnat tog vi tag i ett par trädgårdsprojekt som dröjt.
1. Ta bort plommonträdsroten. Det visade sig att den lilla "busken" som kommit upp där förmodligen var ett nytt plommonträd. Ajdå. Vi tryckte ned det i gropen efter vår flyttade rabarber och hoppas den klarar sig.

2. Flytta det självsådda hasselträdet. Problemet är att vi väntat för länge (enbart mitt fel). Det hade hunnit bli ett par meter så i stället för att flytta hela trädet så sågade Daniel ner det och så sparade vi ett par skott som satt på roten. Rotklumpen med skott satte vi i plommonträdsgropen. Tack maken för att du grävde och fixade!

Det var de stora kvällsprojekten. Det gamla fina vridna plommonträdet provar vi att spara och sätta som klätterträd åt vår vackra klematis. Jag köpte lite fler plantor av olika slag igår som ska ner i jorden och tanken är att göra det ikväll. Ska bara orka...

Makalöst varmt idag. Jag var nästan säker på att det skulle bli åska men icke. Mer regn skulle behövas, får dra ut slangen ikväll.

Efter jobb/dagis fick Fia byta om till klänning och så cyklade vi till öppna förskolan där det var avslutning och dessutom gick vår favoritfröken i pension idag. Syrran hade fixat blomma och jag ett kort och vi blev alla rörda. Jättetrist att hon inte är kvar när jag ska börja gå dit igen med nya bebisen & Fia.

2 kommentarer:

IngelaMolly sa...

Oj, vad produktiv du varit! Du tar väl det lugnt och tar hand om dig också? Kram!

Omentjej sa...

IngelaMolly: Jag varvar, tror jag är lite inne i boafas fast jag eg. inte riktigt orkar. :) Kram!