tisdag 3 juni 2014

Nice och Monaco: en bildkavalkad (med lite kändisskvaller)

 Oj vilken resa vi haft: rolig och vacker och intressant och varm och alldeles underbar.
Det började med att taxin kom 5.33 och jag hade inte sovit mer än kanske 1,5 timme sammanlagt. 
På flygplatsen käkade vi frukost alldeles nära Danny (Saucedo) & Molly (Sandén) och det visade sig att de skulle med samma flyg som oss. :) De var så söta och såg kära ut.
Trapphuset i vårt hotell, Westminster på Promenade de Anglaise.
Utsikten från vårt hotellrum, inte helt tokig...
Tvärs över gatan från hotellet var stranden.
  Efter ankomst följde en stadsvandring på ett par timmar. Jag fick ont i ljumskarna men annars gick det bra.


 På kvällen var vi några stycken som åt middag i en mysig liten gränd, sen promenerade vi hem i den ljumma kvällsluften. Jag ville kvällsbada men jag orkade inte. Jag badade dock på eftermiddagen, jätteskönt.
 På lördagen var det konferens, jag var med som arrangör/domare och konferensen gick ut på att grupparbeta efter kanban-metoden med målet att ordna lunch till en annan grupp. Det var veteranbilsutställning efter strandpromenaden, massor av fina bilar. På söndagen åkte vi till Monaco med buss. Vi hade en jättebra guide på bussen som berättade en massa intressant. Där fick vi skvaller: furstinnan Charlene är gravid och ska få barn till årsskiftet. :)
Hon pekade ut Bonos och Elton Johns hus men berättade även mycket om hur allt funkar i Monaco, om säkerheten, alla skatter som ska kompensera för inkomstskatten som man inte har, om hur det funkar att bo i Frankrike men jobba i Monaco, osv.

Svindlande vyer på väg till Monaco

Lite rester från loppet som var helgen innan vi var där


Det kända casinot


Costeaus lilla gula ubåt

I det gula huset till vänster bor prinsessan Stephanie, i det rosa till höger prinsessan Caroline

Många lyxbilar såg vi, vissa i 6-7 miljonersklassen.

Katedralen. När vi åkte förbi det lilla kapellet där Charlene lämnade sin brudbukett blev jag tårögd för Albert & Charlenes bröllop är så starkt förknippat med Fias födelse. Jag låg i soffan och tittade på det den 2/7 och grät av utmattning efter två veckors pinvärkar och en lång latensfas. Vid kl. 21 fick vi äntligen åka in och då var jag öppen 6 cm.

Palatset

Koret i katedralen var omgivet av gravar, bland annat Grace Kellys som inte var så imponerande som jag trott.

Bye bye Monaco, jag hoppas vi ses igen.
Jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka till både Nice och Monaco. Det var så lagom stort, vänligt, vackert, rent och behagligt. Jag hann inte med ett enda museum och det skulle jag gärna ta igen.

Idag kom resandets bittra eftersmak, jag har känt mig väldigt låg och jag skulle tro att det är rätt rejäl sömnbrist det handlar om. Ev. kombinerat med järnbrist: imorgon ska jag till barnmorskan och det ska bli intressant att få alla provsvar.

2 kommentarer:

IngelaMolly sa...

Så underbart du verkar ha haft det och vilket hotell! Vill så gärna göra samma resa.. Hoppas dina prover var bra. Kram!

Fifi sa...

Åh, vilken härlig resa!