onsdag 29 maj 2013

Rörelse & vädjan till er som springer

Saker jag tänker jättemycket på just nu:

-Cykla ( jag cyklar till/från jobbet varje dag men jag vill göra en massa utflykter,  helst cykla på mysiga småvägar och kanske ha med sig picknick. Fia i barnsitsen.

-Springa. Det här är det märkligaste för jag är ju inte en sån som springer, jag har aldrig njutit av det mer än några få steg i början. Men nu vill jag och framför allt vill jag njuta hela tiden.

Så till min vädjan då: hur kommer man igång? Jag kan gå hur långt som helst men när jag försöker springa känns det snabbt som att jag ska dö. Pulsen rusar och jag får jätteont i halsen & blodsmak i munnen. Jag är uthållig men har ingen kondition.
Jag fattar ju själv att man får börja enkelt, naturligtvis. Men hur gör man för att inte tröttna? När kommer man över tröskeln? Sist jag "sprang" kom jag på att jag kunde skutta i stället, då blev det en helt annan sak. Men man kan ju inte skutta omkring i (det ganska välbesökta) spåret. Även om jag inte bryr mig SÅ mycket så skulle det kännas lite... skämmigt.

Men då så, ni som orkat läsa: kan ni hjälpa mig bli en löpexpert?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Börja med korta sträckor och spring sakta. Varva med gång när det inte går längre och försök minska andelen gång för varje tillfälle. Kör korta pass ett par gånger i veckan och sen kan du öka till lite längre när du tycker det funkar. Bra musik i öronen. Jag har inte läst den, men hört bra, Martina Haags bok (tror den heter Heja heja) som handlar om hur hon gick från soffpotatis till maratonlöpare. / J

Omentjej sa...

J: tack för tips! Just ja, den boken har jag hört talas om, den är nog peppande. Jag SKA komma igång, ska faktiskt smyga igång i Iste i helgen. Kram!

Frida sa...

http://www.rohnisch.com/blog/se/category/rohnisch-coachar/rohnisch-running-school/

Här finns en löparskola i 18 steg. Bara att följa. Tror det funkar fint!

Camillas dagar sa...

Jag är ju verkligen inget proffs och har inga goda råd att komma med... Däremot har jag läst Haags bok och den bar jätterolig, dock inga råd och tips som jag nog trodde. Ska ta och spana in Fridas länk. :)
Kram och lycka till! Lova att dela med dig av tips, om du knäcker löpargåtan.

Omentjej sa...

Frida: tack, superbra ju!! Ska prövas! Kram!

Camilla: Tack, absolut det ska jag göra! Kram!

Camillas dagar sa...

Hoo hooo! Är du bara ute och springer nu, eller?
Kram!