Vinprovningen var jättetrevlig. Vi fick prova två riktiga amaroneviner, ett tillverkat på traditionellt sätt och ett tillverkat med modernare metoder. Dessutom fick vi prova ett fuskamarone, som är tillverkat av rester från det riktiga amaronet.
Det första vinet vi provade var det amarone som tillverkats med moderna metoder. Det var gott att dricka, men eftersmaken var fadd och tråkig. Doften var underbar, jag tyckte smaken var medelfyllig och ganska stark. Detta hamnade på andra plats på min lista.
Capitel de'Roari Amarone (nr 12366)
Fuskamaronet var minst gott, mina omdömen var: surt , ungt, tunt, men med ganska bra eftersmak.
Masi Campofiorin (nr 5123)
Det tredje vinet var det absolut bästa och även det som tillverkats med gamla metoder.
Mina omdömen var: mycket god med något sträv eftersmak, fylligt, runt och sött.
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico (nr 22350)
Efter provning och middag (viltbuffé med hjort, rådjur och vildsvin, stekta rotfrukter, svampsås och gelé) satt några av oss kvar och pratade, drack glögg och lite annat vi hittade i skåpen. Sedan promenerade vi hem i den stillsamma, snötäckta natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar