fredag 12 juni 2015

Sommardag, snopet dagisavslut & filmtips

 Vilken underbar dag! Äntligen kom sommaren, eller ja den kom ju redan ("redan") igår, men hur som helst: det har varit sommarvärme! För första gången i år har Fia varit så lättklädd ute att jag fick användning för solskyddskrämen. Det blev så varmt i bilen att vi åkte med nedvevade rutor.

Kusinlek (& -bråk) under em, älskade ungar!

Igår var förresten Sofias sista dag på dagis inför sommarlovet. Jag hade räknat med att hon skulle vara ledig igår men eftersom jag glömt bort att det är midsommar redan nästa vecka och jag vill åka tidigt till stugan så frågade jag om hon fick komma. Ägnade sedan halva dagen åt att fixa blommor & kort (ett kort, i rosa toner, att dela på blev det till slut pga krånglande skrivare) till alla fröknar.

Pga många vikarier (varav en var där igår) och dåliga mattekunskaper köpte jag fyra blommor trots tre officiella fröknar. Förberedde mig mentalt för hämtningen, ni vet lite hjärteknip & så... kom dit och... blah. En ordinarie fröken på plats som helt osentimentalt plockade fram Fias teckningar. Frågade om jag hade påse till kläderna. Läste kortet och konstaterade vilka blommorna var till. Fick veta att en fröken inte var kvar men det framgick inte om hon slutat eller var sjukskriven(?).

Jag kände mig mest lättad när jag gick därifrån. Jag vet att det blir bättre fröknar i höst för jag vet vilka det blir. Jag känner mig så less på de hon har haft som knappt bemödat sig om att hälsa, som aldrig informerat mig muntligen om någonting, som vid utvecklingssamtalet tom. sa att det var ju svårt att ha eftersom de(hon) ju knappt kände Fia (hon är ju där så sällan).

Blah. Hejdå. Good riddance.

Och skönt för mig att slippa lipa sentimentalt för en gångs skull. 

Lipade gjorde jag däremot till denna utmärkta film som vi såg ikväll. En sån där film som jag hade noll förväntningar på (när vi började kolla hade jag missat vem som skrivit den) och som jag under och framför allt efter kände mig helt... uppfylld... av. Nästan lite förändrad.

Hett filmtips detta, se den! "About Time". 

Inga kommentarer: