onsdag 13 juli 2016

Till slut: slut på väntan!

Så kom han då till slut, efter vad som kändes som evigheters evigheter av väntan.
En liten gosse som vi genast blev förälskade i.
Han föddes den 11 juni, samma dag som jag skulle ha blivit igångsatt men tack och lov kom det igång ändå.
Alldeles färsk
Det var en drömförlossning får man väl säga. Jag ringde förlossningen när jag började känna mer smärtsamma sammandragningar och var välkommen direkt, eftersom det var tredje gången tänkte jag att det kanske går med raketfart så jag ville inte vänta för länge. 

När vi kom fram var allt lugnt... så otroligt lugn stämning på förlossningen. Jag fick komma in i ett undersökningsrum (har ej hänt tidigare), var öppen 5-6 cm så jag fick stanna kvar. Fick frågan "Vad vill du göra nu? Vill du ta ett bad?". Va?! Den frågan har jag inte fått förut. Så jag tog ett bad, vi blev ordentligt uppassade och blev hela tiden erbjudna något att dricka, de kollade läget osv. Jag hade världens sötaste barnmorska, blev glad bara av att se henne. :) 

Vi kom in till förlossningen vid... 23-tiden på fredag kväll. Precis som tidigare gick inte vattnet alls, och precis som tidigare hände det grejer så fort de tog hål på hinnorna. Tjoff! Så var han ute, kl. 03.46 på lördag morgon.
Stolta syskon
 Jag fick lustgas när jag bad om det efter kanske halva tiden, 50/50 och stannade på den nivån. Jag lyckades fokusera rätt bra tycker jag själv. 

Eftersom jag gick 14 dagar över tiden var det en stor bebis: 4000 gram (prick) och 52 cm lång. Störst huvud hade han också: 37 cm, att jämföra med Sofia som hade 33. :)

Det blev såklart ingen sömn den natten. När han var född fick jag upp honom på bröstet och sedan åt både bebis och vi frukost. Vid niotiden klädde jag på mig och vi gick upp till BB för läkarkontroll. Ner till förlossningen igen och packade ihop och sade hejdå. Vid 10.30 for vi hemåt igen med vår nya lilla familjemedlem.

Den här lilla filuren är rh-positiv så jag, som är negativ, fick en spruta. Det visade sig även att han pga detta låg i riskzonen för gulsot så vi fick komma på en extrakontroll på bb, men allt var lugnt.
 När bebisen var en vecka gammal var vi på fint bröllop så självklart hade han fluga.
Dagen efter bröllopet fick han ett namn: Malte. 
Malte Johan Anders
Både Johan och Anders är släktnamn från både min och Daniels sida.
 Efter bröllopet och besök hos farmor och farfar åkte vi till Hälsingland där vi firade min födelsedag och sedan midsommar och mina föräldrars guldbröllop!
 Det har varit full fart sedan Malte föddes, vilket verkligen märks här i bloggen. Tre barn tar mycket tid men det är också helt underbart.

Nu ska jag packa (igen) för Daniel ska på festival och jag ska under tiden vara i Hälsingland.


1 kommentar:

Anonym sa...

En väldigt sen kommentar på detta inlägg, men vad härligt att du hade en så bra upplevelse på förlossningen!

Jag förstår att väntan på M var seg som sirap. Jag sitter själv här på BF+6 och väntar på en bebis som aldrig vill komma. Känns det som.

Hoppas ni har det bra i trebarnsbubblan :). Träffade förresten din dotter hos grannarna här under sommaren. En mkt söt tjej!