tisdag 26 april 2016

Men åh, jäkla bihålor!

Det händer inte så jättespännande saker i mitt liv just nu. Jag tar det mest lugnt eftersom alla sorters påhitt gör att jag måste vila resten av dagen. Tråkigt. 

Jag kör helst inte bil heller eftersom jag inte kan fokusera ordentligt, jag litar inte på mig själv.

Trädgårdsjobb är extremt svårt eftersom jag inte kan böja mig framåt (stenhårda magen) och har svårt att sitta på huk någon längre stund.

Men jag har lånat en hel hög böcker i alla fall. :)
Just nu läser jag "Snökimonon" av Mark Henshaw och den är väldigt bra.
Läser dessutom "Om du får det här brevet" av Sarah Blake. Också bra även om jag inte fängslats på samma sätt.

Men i alla fall. Inatt blev det spännande. Kände av halsen igår, och en gräslig huvudvärk. Inatt vaknade jag nästäppt (inget ovanligt just nu iofs) och insåg att jag fått bihåleinflammation. Ingen föraning annat än att jag var lite hängig igår, tror aldrig jag fått det utan att vara förkyld först.
Jobbigast just nu är värken i svalget, så nu ska jag dricka honungste och hoppas att det snart går över.

onsdag 20 april 2016

Dagarna som går... (ca 26 dagar kvar)

Tiden går alldeles oerhört fort nu... Det är som att ju mindre jag gör, desto fortare går de.

Ända sedan sjukskrivningen är det som att luften gick ur mig totalt. Jag gör inte så mycket på en dag, helt enkelt för att jag inte orkar eller får ont. Idag försökte jag kratta lite ute. Själva krattandet (försiktigt i rabatten) gick ganska bra, men så ska man böja sig ned och plocka upp löven... ingen höjdare. Magen fortsätter att vara hård ganska stor del av tiden och det är en pina att böja sig framåt. 

Vi är väl ganska förberedda i alla fall. BB-väskan är packad, ny vagn inhandlad och levererad, kamerorna laddade... Ett stort projekt som återstår är att Kalle ska byta säng. Jag behöver spjälsängen i vårt rum så han får börja sova i stor säng snart. Jag tror det kommer bli bra, han blir kvar i samma rum så omställningen blir inte jättestor.
Va, ska jag byta säng?
Jag har även köpt bebisens första plagg. Både Fia och Kalle fick sina första plagg i vitt/beige. Den här gången har jag köpt ett supermjukt beige set från Newbie, i storlek 44. 
Smått smått
Till och med Kalle, som vägde 3,6 kg, drunknade i storlek 50 när han var nyfödd så nu har jag laddat upp med lite mer i stl 44. 
Liten kille i för stora kläder
Idag blåser det något otroligt. Det är egentligen soligt och fint, men blåsten förtar mycket. Det känns i alla fall att det är vår på riktigt. :) 

söndag 17 april 2016

En vecka senare: blåsippspromenaden :)

Vi hade ett helt underbart väder förra söndagen så vi bestämde oss för att göra en utflykt. Vi har ett ställe i stan där det brukar svämma över av blåsippor & dit ville jag, det ligger alldeles vid Mälaren och man går en fin liten slinga i skogen. 

Nu hade inte blomningen kommit så långt som jag trodde men nog började det lysa blått efter en stund. Vitsippor & vårlök var det lite mer sparsamt med. Men vi lyckades se både citron- och nässelfjärilar samt årets första humla och sädesärla!
Fia med Mälaren och Västerås city som bakgrund :)



Vi såg ganska många spår av bäver. Häftigt hur de de gnager.


Efter blåsippsturen åkte vi och handlade lite picknicklunch, sedan åkte vi till Vallby friluftsmuseum. Årets första utomhuslunch! Sedan djurpromenad och bäst var de urgulliga kultingarna av rasen Linderödssvin. Sju stycken allt som allt och min favorit var den lilla röda på bilden som gick sin egen väg. Påminde lite om Fia på något vis. :) 

Det ser ju bara för härligt ut! :) 
Barbamamma omgiven av mor och barn. 

Den fina gamla telefonkiosken som Fia kallade för raketen. :D

Jättehärlig dag som jag fick betala för efteråt i form av ont och trötthet, men det var det värt! 

Idag vaknade vi till ösregn, sedan har det varit ganska fint fram till nu då det vräker ner igen. Barnens farmor och farfar har varit här med Kalle som tillbringat helgen hos dem. :)

tisdag 12 april 2016

Lite shopping

Vi har aldrig känt något behov av att köpa något vrålåk till vagn. När Fia skulle födas tittade vi knappt på nya vagnar (frågan är om vi gjorde det öht?) för när vi fick erbjudande om att köpa en Brio av en kompis slog vi till direkt. Vi gav 1500 spänn och har använt den till både Fia och Kalle.

Nu kände vi dock att vi kommer att behöva en syskonvagn och efter lång bevakning av blocket mm. åkte vi ut och rekade nya vagnar. Nu kom vi fram till att vi skulle ha en Bugaboo donkey duo för den verkade så överlägset lätt att fälla ihop osv. Men så var Daniel i lekparken igår och passade på att intervjua ett par mammor med olika vagnar, haha. Båda rekommenderade en Babyjogger City Mini Double GT (!!) och denna gång velade vi inte så länge. Samma kväll var vagnen beställd och idag fick vi den levererad. Vi har inte packat upp den än men så här ser den ut i alla fall: 
 Inte den snyggaste vagnen i världen kanske men tydligen superlätt att vika ihop och tar minst plats i bagaget. Vi ska såklart ha en liggdel på den ena sidan. 

Kalle har fått nya kläder också. :) Kunde inte motstå denna parkas från Zara. Gummerad, så Daniel kallar den regnjacka, men min plan är att han får ha den som finjacka. I höst. Den är lite stor nu.
Han fick en skjorta och en supermjuk tröja från Zara också. Till Oona har jag köpt en randig body (minns inte märket) i stl 44. Jag tyckte det var lika bra då stl 50 har varit jättestort på både Fia och Kalle när de var nyfödda. Fia lånade tom. plagg i stl 38 av Tyra och till Kalle köpte jag flera plagg i stl 44. De vägde över 3 kg båda två men har varit små i kroppen.


Snart (imorgon?) ska jag berätta om vår underbara söndag med blåsippspromenad & griskultingar. :)


fredag 8 april 2016

Läkarbesök

Jag har hundra saker att blogga om men blir så överväldigad att jag inte bloggar alls...

Det har hänt mycket sedan sist. Jag sjukskrev ju mig själv fram till påsk, sedan åkte vi till stugan: alla systrar med familjer (tänkte lägga upp bilder sen) och hem igen på annandagen via barnens farmor och farfar. 

På tisdagen hade jag eg. tänkt ha semester så jag stannade hemma, ringde vårdcentralen direkt på morgonen och fick en läkartid senare på dagen. Jag kunde knappt gå den dagen jag var där, hade ett sådant enormt tryck nedåt. Jag fick berätta lite om hur jag haft det med magen, sedan gjorde läkaren en koll av min ländrygg och sedan av magen. Klämde och tryckte och aj vad öm jag var.

Sedan skrev han länge och väl, ställde någon uppföljningsfråga och så vips var det klart. Redan skickat till försäkringskassan sa han, och här hade jag intyget till min arbetsgivare. Tack å bock!

Och nu är jag heltidssjukskriven till sista april. Vecka 36 enligt det officiella datumet, 38 enligt min egen beräkning. 

Det var hur som helst en sådan lättnad att jag nästan började gråta (igen). Sedan jag var där (29 mars) har jag inte gjort många knop, och vilken skillnad på hur magen känns. Den blir fortfarande som ett bowlingklot så fort det blir för mycket (behövs inte så mycket) men där emellan slappnar magen av. 

Jag har varit ofta hos barnmorskan, pga att jag fått akupunktur som hjälp massor, och hittills har blodtryck och järnvärde och blodsocker och magkurva och sådant varit bra. Ja hjärtljuden också. :)

Igår var jag ner till jobbet ett par timmar för att lämna över det som jag hade påbörjat och lämna tillbaka lånedatorn jag hade haft hemma. Städade platsen jag suttit på också. Det lilla räckte för att jag skulle få jätteont i magen och bli helt utmattad. Kröp ned i sängen när jag kom hem och gick inte upp förrän framemot kvällen.

Nu hoppas jag bara på lite roligare vårväder framöver!