fredag 29 augusti 2014

Sista jobbdagen!

Idag var jag på jobbet hela dagen (dvs.80% för min del). Daniel skjutsade hem mig och var med & hämtade Fia. Det var min räddning för även om det gick riktigt bra på jobbet har jag varit nästintill invalido sedan jag kom hem. 

I alla fall slog det mig hur isolerad jag varit på sistone, det var så himla kul att träffa sina kollegor och känna gemenskapen. Jag fick klart så gott som allt jag skulle och det var med lättnad jag lämnade kontoret.

Nu tänker jag släppa jobbstressen, även om jag kommer göra några saker till hemifrån så är det utan stress, det är inget som måste ske pronto (utom mina tidrapporter, hoppsan). 

Fia somnade kl. 17 och eventuellt var det för natten, hon har varit trött och ganska grinig hela veckan så hon behöver nog ta igen lite. Daniel är på AW och jag har sett ett gammalt avsnitt av en favoritserie, Foyle's war.

Blir nog tidigt i säng här med.

torsdag 28 augusti 2014

Barnmorskebesök, 30 dagar kvar

För en del går tiden oändligt långsamt när det är 30 dagar kvar till beräknad förlossning, men för mig bara svischar dagarna förbi just nu. Jag har jobbat hemma hela denna veckan, skulle ha varit på konferens mån-tis men det funkade inte alls.

Idag var det dags för besök hos barnmorskan och jag har en "lättretlig livmoder", därav känslan av att ha svalt ett bowlingklot. Magen har i princip varit stenhård dygnet runt i snart två veckor. Fortsätter det så eller blir värre efter jag slutat jobba ska jag ringa förlossningen. 

Imorgon ska jag ringa arbetsterapeuten och hälsa från min bm. :) Hoppas jag får hjälp snabbt för nu börjar det blir ganska besvärligt.

Färnahelgen var underbar och Fia var jätteduktig på att "simma" i flytdräkten hon fått av sina kusiner. Barnen fick egna badrockar i ministorlek, mysigt. Och jag åt mig sprickfärdig på afternoon tea, middag och frukost.

Idag var jag på kör med Fia och sen var vi iväg till bibblan och röstade.

En arbetsdag kvar innan föräldraledighet. Skönt.

fredag 22 augusti 2014

5 arbetsdagar kvar och imorgon Färnaweekend!

Äntligen är denna arbetsvecka slut! Jag jobbade hemma onsdag+torsdag men idag var jag på kontoret. Det var visserligen trevligt men jag fick ont och blev väldigt trött och efter att jag kommit hem blev jag på dåligt humör. Jag har inget tålamod alls just nu och verkligen kort stubin. Förlåt alla som kommer i vägen.

Jag ringde min BM idag för att få hjälp med händerna. Hon var ledig. 
Ringde min vårdcentral i stället. För att få hjälp (av arbetsterapeut) behövs remiss från doktor och eftersom min läkare slutar nu i dagarna och AT-läkaren har semester nästa vecka kunde jag inte få en tid förrän 15/9! Jösses. Kvinnan jag pratade med var i alla fall väldigt trevlig och medkännande och gav mig direktnumret till terapeuten för att jag åtminstone ska kunna ringa och fråga. Endast mellan 8-9 dock. 

Puh... det är inte lätt att få hjälp.

Hur som helst, imorgon är det dags för efterlängtad herrgårdshelg! Vi ska dit hela stora familjen, pappa fick sin helg i födelsedagspresent. Härliga Färna, det ska bli så mysigt!
Bild från min kära systers möhippa. 

tisdag 19 augusti 2014

Tofspremiär, jobbstopp, shopping

Jag kände mig bättre imorse och åkte till jobbet. Efter morgonfikat började det onda och vid lunch fick jag skjuts hem. Gaaah. Jag fattar inte att det blir så mycket värre bara av att jag är på jobbet. 
Jag tog hem jobbdatorn och så tar jag dag för dag nu den tid som är kvar (8 jobbdagar). 

Fick hämtat två aftonklänningar som jag vann från stadens auktionshus.
Den första, gröna, kommer från Holmbloms Västerås som mamma minns var en kappaffär.
Holmbloms fanns även i Göteborg och Stockholm (kanske fler ställen?) och mamma berättade att hennes mormor, alltså min mormors mor jobbade på Holmbloms i Göteborg och sydde "åt noblessen". 

En dröm i chiffong, kanske från 50-talet? och sydd för en väldigt nätt person. 
62 cm i midjan och drygt 80 runt bysten.

Den blåsilvriga kommer från Shubette of London och etiketten skvallrar om att den skulle kunna vara från andra halvan av 60-talet. Företaget grundades 1913 och finns fortfarande kvar. Här kan man se lite av vad de erbjuder idag. Denna vore perfekt till nyår, hoppas jag kan ha den då... ;)

Tyget i närbild. 

Idag var första gången Fia lät mig sätta en tofs i håret utan att genast dra bort den. Hon tyckte det var jättefint och gillade att det var som "en korv".

När vi skulle köpa fler trosor hittade jag byxor+tröja för 99 kr på HM (en mängd olika kombos att välja på) och Fia valde detta. Morgondagens outfit på dagis.

Inatt vaknade jag med sådan värk i händerna att jag nästan grät. Blir lite värre för varje dag så det är nog dags att ringa och prata om såna där skenor man kunde få hjälp med. Men nu ska jag i alla fall försöka sova.

måndag 18 augusti 2014

Helgen som gick

Jag låg i sängen till 18 i fredags. Daniel hämtade Fia och lagade mat. Efter en timme uppe kunde jag knappt gå igen. Men så på lördagen kändes det lite bättre, systerdottern kom hit och var med oss och efter en lugn förmiddag bestämde vi oss för att åka på utflykt.

Mellansyrran med familj hakade på våra planer och vi möttes upp vid Strömsholms slott. Jag tog det väldigt lugnt och satt mest. Kollade slottsboden, åt lunch, tittade på när barnen lekte och pratade med syrran, gick fram till slottet. Gick alltså inte många meter. Tre brudpar kom för fotografering i parken. 

Det är ju så vackert!

Efter slottet skulle vi upp till ridskolan och promenera bland hagarna och stallen, men precis då öppnade sig himlen. Vi åkte till Åsby i stället för att shoppa i vilthandeln. Tji fick vi för de hann precis stänga. Barnen fick klappa kaniner och beskåda grisar och getter istället.

Kvällen blev lugn. Daniel var bortbjuden och Fia somnade på soffan. Som tur var "vaknade" hon när jag skulle lägga mig, det vill säga hon öppnade ögonen & förstod att jag frågade om hon kunde gå upp själv och lägga sig i sängen. Yes! Härligt.

Igår var vi tre systrar på stan. Det var första gången på länge länge som vi tre gjorde något tillsammans på egen hand, inga barn eller annat utan bara vi tre utan andra planer än shopping och mat.
Så himla mysigt!
Mat på systrarna Voltaire, jag åt en chevremacka & drack citronlemonad.

Om jag ser trött ut beror det på att jag sovit kolossalt dåligt. Känner mig som en riktig flodko dessutom. Jag orkade inte titta så mycket, tog alla chanser att sätta mig alt. stå & hänga. Jag ville verkligen köpa något nytt fint vanligt plagg att ha senare i höst, men det var inte roligt att ens försöka så det slutade med att jag köpte 
ett tvåpack amningslinnen. Tjohej! ;)  Syrrorna hittade dock jättefina saker!

Kvällen var inte riktigt lika mysig. Många sammandragningar som visserligen inte gjorde ont men som fick mig att må illa. Kräktes i några omgångar. Ont att gå. Idag är jag hemma & förhoppningsvis är jag piggare imorgon igen. 

fredag 15 augusti 2014

Ordinerad vila

Igår kväll fick jag riktigt onda förvärkar som höll på i en timme. Efteråt kunde jag knappt gå. Imorse kände jag mig fortfarande lite matt av detta men trampade hur som helst iväg till jobbet. Efter någon timme där började det hugga i underlivet = svårt att gå.

Ett tag senare reste jag mig och fick ett sådant hugg så det kändes som jag skulle gå itu. Fick stå och luta mig mot skrivbordet ett par minuter, jag vågade inte rör mig. Sen började jag sakta masa mig mot toaletten. Syrran sa att det såg ut som jag var 150 år. :) kändes så också...
På vägen passerade jag vår kollega som är utbildad sjuksköterska. Hon såg bekymrad ut. 

När jag kom ut från toa väntade syrran & kollegan på mig, hon frågade lite om hur jag mår & hur det känns och sedan rekommenderade hon starkt att jag skulle åka hem och vila. Inte lyfta något mer (inte ens Fia!) och inte stressa. Ringa doktorn eller bm om jag får fler förvärkar som gör lika ont. Annars kan förlossningen sätta igång sa hon, och hon talade delvis av personlig erfarenhet. 

Jag fick faktiskt lite skrämselhicka för även om jag har krämpor vill jag verkligen inte att bebisen ska  komma än. Så nu vilar jag och skönt är det, slumrade till ett tag. Blir en väldigt lugn fredagskväll och helg tror jag minsann. Kanske får ställa on helgens planerade aktiviteter.

tisdag 12 augusti 2014

Ljuva svalka/regn/energi!

Jag upprepar mig visst, jag hade helt glömt att jag redan skrivit om mina krämpor. A ja, gravid och senil.

Hur som helst, bara för att jag gnällde har jag mått mycket bättre idag. Ingen skillnad i händerna, men stor skillnad i mitt bäcken! Igår låg jag i sängen nästan hela em/kvällen, idag har jag städat, lagat mat, tvättat osv. 

Men det var kanske omställningen som mattade ut oss, Fia somnade t.ex. kl. 17 igår och sov till 07 imorse.

Idag klarade jag cykelturen till & från jobbet utan regn, men det har regnat på em och det kommer ljuvliga svala vindar. Jag älskar't. Hösten är nystart på ett helt annat sätt än nyår. Jag får en massa inspiration och längtar efter träning. jag har anmält mig till gravidvattengympa (hoppas det blir full grupp så vi får komma igång) och nästa vecka kommer klasserna på mitt träningsställe igång igen. Äntligen är min inspiratör Angelica tillbaka och jag ska försöka hänga med på yogaklasserna. 

Jag längtar också efter att kunna ha vanliga kläder. Att kunna röra mig lättare. 
Men först ska den lilla filuren bli klar och komma ut. :)

En sak till: längtar ny dator, denna går knappt att skriva på, fördröjning på alla bokstäver. Argh.

måndag 11 augusti 2014

Krämpor

Jag gick in i vecka 34 igår och nu har jag, tror jag, 46 dagar kvar.
Krämporna börjar smyga sig på. Har haft problem med händerna några dagar, ja hela förra veckan åtminstone. Fingrar har domnat på nätterna och de senaste dagarna har jag haft värk i fingrarna hela tiden. Jag har även tappat styrka i armarna sedan flera veckor tillbaka (inte kopplat ihop det med händerna förrän nu och kanske finns ingen koppling).

Hur som helst, idag var det dags för besök hos barnmorskan. Karpaltunnelsyndrom. Trist. Idag har jag även haft knasigt ont i bäckenet. Knappt kunnat gå. När jag skulle hämta Fia från dagis skulle hon naturligtvis springa ifrån mig så att jag lyckades bli arg inför en ny fröken. Pinsamt, men hon var jättesnäll och förstående och hjälpte mig att få hem trollungen. 

När vi kommit hem och ritat en stund lade vi oss i sängen och läste. Fia somnade och var omöjlig att väcka (sover än, somnade 17 och nu är kl. 19.40) och jag själv slumrade också till. Det tar på krafterna att vara tillbaka på jobb/dagis.

Regnet kom idag till mångas glädje, tack och lov att det kom på brandområdet!
Gjorde inget alls att det även kom på mig, har längtat efter regn.

Nu tror jag att det får bli sängen igen och fortsatt läsning av "Hämnden", spänning av Reginald Hill.

söndag 10 augusti 2014

Hemma igen och jobbladdar

Har haft ännu en härlig semestervecka.
Först ett par supertrevliga dagar med makens familj och släktingar från Kanada, sedan tog jag & Fia tåget till Hälsingland där vi busat och badat & haft det bra.

Imorgon blir det jobb och dagis igen. Fia börjar på ny avdelning, men hon känner ju de flesta så det blir inte så stor omställning. Vad gäller jobbet känns det jättekonstigt att man ska slungas in i allvaret och dessutom vara vikarie för två kollegor som har semester. Men jag har ingen ångest, kanske för att jag inte ska jobba särskilt länge innan jag går på mammaledighet. Tur är väl det för jag börjar få såna krämpor. Jag har jätteont i fingrarna och på natten domnar de bort, benen är som timmerstockar av svullnaden och det gör ont i tårna. 
Det värker i bäckenet, ibland känns det som att jag ska gå mitt itu, och  det hugger i magen. 

Alla mina krämpor är dock högst normala när man är i v34 och det är en ovanligt varm högsommar.
Men i alla fall. :)

måndag 4 augusti 2014

Hett, hett och väldigt otäckt.

Bild från vlt.se
Idag var dagen då det fortfarande var 30 plusgrader halv åtta på kvällen. 
Och 26 grader varmt när klockan var 22.

Det var också dagen när skogsbranden som rasat i Västmanland sedan i torsdags blev en riksangelägenhet. Redan i lördags kändes röken ända uppe i Torsåker, idag har jag hört att den syns och känns i både Dalarna och Härjedalen. 1x1 mil stor var den senast jag hörde något och helikoptrarna har kört skytteltrafik över Västerås i flera dagar. Allt fler samhällen evakueras. På Facebook delas ikväll erbjudanden om hjälp explosionsartat. Skönt att se uppslutningen. Jag lider med alla som oroar sig över sina hem och sina djur, men ännu mer lider jag med alla de djur i skogen som redan måste ha dukat under. Usch så hemskt. 

Nej nu får det vara nog med denna torka och hetta. Nog med blåst!! Nog med eld.

Imorgon åker vi till Daniels familj för att träffa hans släktingar från Kanada. Spännande!

fredag 1 augusti 2014

Ljuva juli, sköna augusti

Jag har tänkt blogga så många gånger, men så har jag tänkt ladda upp bilder först och det har jag inte orkat. Så nu skriver jag utan bilder, ja undantaget den ovan som jag tog häromdagen när kusinerna badade i mälarens grumliga vatten. 27 grader varmt! Vi åkte båt till och från denna badö och det var så härligt.

Efter vår roadtrip var vi hemma några dagar och hade det alla tiders fint, sen åkte vi till ljuva Hälsingland och hade det hur bra som helst. Extremt varmt = extra mycket bad. Jag sov jättebra hela tiden pga tältsäng där magen kunde sjunka ner. Sedan vi kom hem igen vaknar jag varje halvtimme (känns det som) och ändrar ställning i sängen. :)

Annars går det förhållandevis bra att vara höggravid i värmen. Kanske pga att jag inte gör så mycket. Vilar och läser och försöker hålla mig i skuggan.